
Doprava nad 4000 Kč
pro ČR ZDARMA

Italská kvalitní
značka Tattini

Možnost osobního
odběru v Rakovníku

Více jak 1000
položek skladem
Pohankové instantní vločky se zeleninou se používají pro zhotovení přílohy,
krmné dávky pro psy krmené syrovou stravou BARF.
Pohanka je ceněna pro svůj zdroj specificky účinných látek, které příznivě působí
na trávicí trakt, játra i kardiovaskulární systém.
Tato velmi prospěšná dietní obilovina, organismu poskytuje významný zdroj vlákniny,
vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin obsahující aminokyseliny: lyzin, metionin
a tryptofan, ze stopových prvků železo, draslík, fosfor, měď, selen a manganu.
Z vitaminů jsou zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin),
niacin, vitamin E a C.
Velmi důležitým vitaminem v pohance je cholin, který se podílí na regeneraci jaterních buněk.
Ze zdravotního hlediska je také zajímavý vysoký obsah
více nenasycených mastných kyselin, esenciální kyselina linolová (37 - 48 %)
a kyselina linoleová (1,9 - 2,8 %).
Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje
vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje cévní systém.
Rutin patří do skupiny bioflavonoidů, rostlinných antioxidantů, které působí společně
s vitaminem C blahodárně na obranyschopnost organismu,
na posílení cévních stěn a pružnost krevních vlásečnic.
Předností této instantní přílohy je vysoká nutriční hodnota,
lehká stravitelnost, obsah vlákniny, vitamínů a minerálů.
Doplňkové krmivo pro psy složení:
Instantní pohankové vločky - fagopyrum esculentum moench,
mrkev obecná, pastinák setý, celer bulvový, cibule kuchyňská, pór letní,
petržel zahradní kořen, petržel zahradní nať.
Návod k použití: Instantní pohankové vločky se zeleninou je možné připravit,
zalitím horkou vodou a po té přiklopit, v přiklopené nádobě v mikrovlnné troubě.
Jednu odměrku = 55 g zalijte dvojnásobným množstvím vody - 200 ml
a nechte bobtnat.
Konečná hmotnost přílohy je součtem přílohy a vody = cca 255 g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.